Politika varstva zasebnosti

Izjava o zasebnosti družbe ALPE-PANON, gostinske storitve, d.o.o., Ljubljana

Zadnjič posodobljeno: 3. 8. 2023

Ta izjava o zasebnosti opisuje kako v družbi ALPE-PANON, gostinske storitve, d.o.o. Dunajska cesta 155, 1000 Ljubljana, matična številka: 5775256000, registrirana pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani (»Alpe Panon«) – McDonald's DL, zbiramo, uporabljamo, ščitimo in delimo osebne podatke naših strank. Stranke pomeni tiste posameznike, ki obiskujejo naše restavracije, uporabljajo naše spletne strani in mobilne aplikacije, in z nami komunicirajo kako drugače. 

Številne naše restavracije so v lasti in jih upravljajo uporabniki franšizne pravice, ki so neodvisni poslovneži. Ta izjava o zasebnosti ne velja za takšne uporabnike franšizne pravice ali za spletne strani oziroma mobilne aplikacije, s katerimi upravljajo. Za več informacij o njihovi uporabi podatkov o strankah preberite obvestila o varstvu zasebnosti takšnih uporabnikov franšizne pravice.   

1. Podatki, ki jih zbiramo

Osebne podatke o vas lahko zbiramo, ko obiščete naše restavracije, uporabljate naše spletne strani oziroma mobilne aplikacije (»spletne storitve«), in z nami komunicirate kako drugače. Podatki, ki jih zbiramo, spadajo v tri kategorije: (a) podatke, ki nam jih vi posredujete; (b) podatki, ki jih zbiramo z avtomatiziranimi sredstvi, in (c) podatki, ki jih zbiramo iz drugih virov.  

Podatke, ki nam jih posredujete, lahko združujemo s podatki, ki se zbirajo z avtomatiziranimi sredstvi, ter s podatki, ki jih dobimo iz drugih virov.

Zbiramo podatke, ki nam jih posredujete

Posredujete nam lahko naslednje podatke:

• Osebne podatke, kot so vaše ime in priimek, poštni naslov in spletni naslov, telefonska številka, datum rojstva, spol in druge kontaktne informacije, ko se registrirate na naše spletne storitve, prijavite na brezžično omrežje, udeležite ene od naših nagradnih iger, ali pa nas kontaktirate po telefonu oziroma preko naših spletnih storitev;

• Podatke o transakcijah, vključno s podatki o izdelkih, ki jih kupujete, cenah, načinih plačevanja in podatkih o plačilih;

• Podatke o računu, kot je vaše uporabniško ime ali geslo (ali karkoli drugega, ki vas identificira), s katerim dostopate do naših spletnih storitev oziroma kupujete ali uporabljate naše izdelke in storitve; 

• Podatke o profilu, vključno z izdelki in storitvami, ki so vam všeč, ali času dneva, ko nas najraje obiščete; in

• Druge osebne informacije, za katere se odločite, da nam jih boste posredovali, ko komunicirate z nami.

Podatke zbiramo z avtomatiziranimi sredstvi.

Za zbiranje podatkov iz vašega računalniškega sistema ali mobilne naprave, ko obiščete naše restavracije, naše spletne storitve ali tehnologije v restavracijah, lahko uporabljamo avtomatizirano tehnologijo. Avtomatizirana tehnologija lahko vključuje piškotke, lokalno deljene predmete in spletne svetilnike. O piškotkih in drugih tehnologijah je spodaj na voljo več informacij. 

Lahko zbiramo podatke o vaših:

• naslovu internetnega protokola (IP); 

• operacijskem sistemu ali vrsti brskalnika na računalniku ali mobilni napravi;

• vrsti mobilne naprave in njenih nastavitvah;

• enotnem identifikatorju pripomočka (UDID) ali identifikatorju mobilne opreme (MEID) za vašo mobilno napravo;

• serijskih številkah naprave in komponente;

• oglaševalskem identifikatorju (na primer, IDFA in IFA) ali podobnih identifikatorjih; 

• referenčni spletni strani (strani, ki vas je pripeljala do naše) ali aplikaciji;

• spletni aktivnosti na drugih spletnih straneh, aplikacijah ali družbenih medijih;

• komunikaciji z nami ali v zvezi z nami na družbenih medijih; in

• aktivnostih, povezanih s tem kako uporabljate naše spletne storitve, kot recimo, strani, ki jih obiskujete na naših spletiščih ali v naših mobilnih aplikacijah.  

Naše spletne storitve in tehnologija v restavraciji lahko zbirajo podatke o natančni lokaciji vaše mobilne naprave ali računalnika s pomočjo geolociranja in tehnologije, kot je GPS, Wi-Fi, Bluetooth ali bližina mobilnega stolpa. Pri večini mobilnih naprav ali računalniških sistemov lahko prekličete svoje dovoljenje za naše zbiranje teh podatkov in sicer s pomočjo nastavitev naprave ali spletnega brskalnika. Če imate kakršnakoli vprašanja o tem kako nam preprečiti zbiranje natančnih podatkov o vaši lokaciji, priporočamo, da se obrnete na ponudnika storitev vaše mobilne naprave, proizvajalca naprave oziroma ponudnika vašega spletnega brskalnika. Nekatere spletne storitve in tehnologija v restavraciji morda ne deluje pravilno brez podatkov o vaši lokaciji. Če želite, da izbrišemo podatke, ki smo jih zbrali, ki bi lahko identificirale vašo lokacijo, nas kontaktirajte preko spodnjega naslova, telefonske številke ali e-pošte. Po zakonu smo dolžni hraniti določene podatke.

Podatke zbiramo iz drugih virov

Podatke o vas lahko zbiramo od drugih podjetij in organizacij. Lahko zbiramo tudi podatke, ki so javno dostopni. Na primer, podatke o vas lahko zbiramo tudi, ko komunicirate z nami preko družbenih medijev.  

2. Kako uporabljamo podatke, ki jih zbiramo

Podatke, ki jih zbiramo, lahko uporabljamo za:

• izvrševanje vaših zahtevkov, izpolnjevanje naročil in obdelavo plačil za naše izdelke in storitve;

• da vas seznanimo z našimi izdelki in storitvami, nagradnimi igrami, ponudbami, promocijami ali posebnimi dogodki, za katere menimo, da vas zanimajo (če nam za to podate svoje dovoljenje);

• da vas seznanimo z izdelki in storitvami naših poslovnih partnerjev (če nam za to podate svoje dovoljenje); 

• komuniciranje z vami o vaših naročilih, nakupih ali računih pri nas, zahtevkih, vprašanjih in komentarjih;

• personifikacijo vaše izkušnje v naših restavracijah in spletnih storitvah;  

• upravljanje z našim poslovanjem, vključno z razvojem novih izdelkov in storitev, izvedbo raziskav o potrošnikih in ocenjevanja učinkovitosti naše prodaje, trženja in oglaševanja; 

• vzdrževanje, upravljanje in izboljšavo naših izdelkov, ponudb, promocij in spletnih storitev ter druge tehnologije; 

• zaščito pred prevarami in drugimi zločini, zahtevki in drugimi odgovornostmi ter za ugotavljanje in preprečevanje le-teh; in

• spoštovanje veljavne zakonodaje. 

Program zvestobe MyMcDonald's Rewards

Program zvestobe MyMcDonald's Rewards je na voljo izključno prek mobilne aplikacije McDonald's. Če želite sodelovati v programu zvestobe MyMcDonald's Rewards, morate biti registriran uporabnik aplikacije McDonald's ter podati soglasje k aktualnim splošnim pogojem uporabe (ki so na voljo tukaj). Če ne sprejmete aktualnih splošnih pogojev, vam nove in obstoječe funkcionalnosti (kuponi in lojalnostni program) ne bodo na voljo.

V sklopu programa zvestobe MyMcDonald's Rewards zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke na naslednji način. Ob registraciji pristopu v program zvestobe v aplikaciji posredujete svoj elektronski naslov, podatek o imenu in priimku in spolu pa ni obvezen (se pa zbira in obdeluje na spodaj navedene načine, če se odločite, da ju boste navedli). 

Nadalje Alpe Panon zbira podatke o nakupih (vrsta nakupa oziroma vsebina, čas, lokacija nakupa, vsebina nakupov, zgodovina nakupov, naprava, na kateri je stranka opravila nakup) in transakcijske podatke, ki se zabeležijo ob nakupih ob koriščenju točk zvestobe. Zbrane podatke Alpe Panon obdela za namene poslovanja s kartico zvestobe, jih analizira v statistične namene, ravno tako pa preučuje nakupovalne navade imetnikov kartice (na podlagi izsledkov teh analiz oblikuje strategije neposrednega trženja in promocije blaga in storitev posameznikom). Podatki se obdelujejo le v tej meri, da se ugotovi koliko točk je uporabnik zbral in koliko točk je že unovčil. Na podlagi prejetih / izdanih točk ne personaliziramo posebnih ponudb.

Posameznik z registracijo v aplikaciji McDonald's sprejema splošne pogoje ter podaja soglasje za navedeno obdelavo osebnih podatkov in navedenimi nameni obdelave; ravno tako podaja tudi soglasje za prejemanje elektronskih komercialnih sporočil (pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov temelji na vaši privolitvi točka (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES, Splošna uredba o varstvu podatkov). 

Podatke, ki jih zbiramo o vas, lahko uporabljamo tudi na druge načine, s katerimi vas bomo seznanili v trenutku, ko jih bomo zbirali, oziroma za katere bomo iskali vaše soglasje.

3. Kako delimo podatke, ki jih zbiramo 

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo in jih delimo samo na način, ki je opisan v tej izjavi o zasebnosti.

Vaše podatke morda delimo znotraj družine McDonald's. Družina McDonald's vključuje korporacijo McDonald’s, pridružena podjetja, odvisna podjetja ter uporabnike franšizne licence. Člani družine McDonald’s, ki te podatke dobijo od nas, niso pooblaščeni za uporabo ali deljenje podatkov, razen kakor določa ta izjava o zasebnosti. 

Vaše podatke morda delimo s prodajalci, ki nam nudijo storitve, kot je izpolnjevanje naročil, zagotavljanje obdelave podatkov in drugih storitev informacijske tehnologije, vodenje promocij, nagradnih iger in nagradnih žrebanj, izvedbo raziskav in analiz, ter personifikacijo izkušnje posamezne McDonald’s-ove stranke. Takšnim prodajalcem ne omogočamo uporabe teh podatkov ali deljenja le-teh za katerikoli drug namen razen za nudenje storitev v našem imenu.

Iz strateških ali drugih poslovnih razlogov se lahko odločimo celoten posel ali del posla prodati ali prenesti. V okviru prodaje ali prenosa lahko podatke, ki smo jih zbrali in shranili, vključno s podatki o strankah, prenesemo katerikoli osebi, ki je vključena v prodajo oziroma prenos.  

V določenih trenutkih lahko delimo podatke, ki vas ne identificirajo neposredno. Na primer, lahko delimo anonimne, agregirane statistične podatke o vaši uporabi naših spletnih storitev. Ali pa podatke o vas kombiniramo z drugimi strankami in jih delimo na način, ki jih ne poveže s specifično stranko.  

Imamo pravico uporabljati oziroma deliti podatke, če je tako potrebno za upoštevanje določenih zakonov, predpisov ali pravnih zahtevkov, za zavarovanje naših spletnih storitev in tehnologije v restavraciji, za uveljavljanje oziroma obrambo pred pravnimi zahtevki, za zaščito pravic, interesov, varnosti in varstva naše organizacije, naših zaposlenih ali uporabnikov franšizne licence ali članov javnosti, ali v povezavi z ugotavljanjem prevar ali drugih zločinov oziroma kršitev naše politike.

4. Izjava o zasebnosti za otroke 

Razumemo kako pomembno je varovati vašo zasebnost, ko uporabljate naše spletne storitve. Še posebej smo predani varovanju zasebnosti otrok, ki obiskujejo ali uporabljajo naše spletne storitve. To poglavje (izjava o zasebnosti za otroke) je zasnovano tako, da odgovori na vaša vprašanja o tem kako ravnamo z osebnimi podatki, ki jih zbiramo od otrok mlajših od 15 let, ko uporabljajo naše spletne storitve.

A. Katere osebne podatke zbiramo?

Na naših spletnih straneh uporabljamo številne zanimivosti, kot so igre in pobarvanke, pri katerih otrokom ni potrebno posredovati osebnih podatkov. Toda, občasno lahko od vaših otrok v okviru aktivnosti zbiramo osebne podatke, kot so e-poštni naslov, poštni naslov ali telefonska številka.  

Tu sta dva primera podatkov, ki jih zbiramo.

• Lahko zbiramo e-poštni naslov vašega otroka, da mu sporočimo, če je zmagal ali izgubil v nagradni igri, natečaju ali nagradnem žrebanju. To bomo otroku sporočili s pomočjo e-poštnega naslova, ki nam ga je posredoval. E-poštnega naslova ne bomo hranili po poteku takšnega dogodka oziroma ga ne bomo uporabljali za katerikoli drug namen.

• E-poštni naslov vašega otroka lahko zbiramo za pošiljanje odgovora na njegovo enkratno zahtevo, kot recimo, da mu pošljemo ohranjevalnik zaslona. V teh primerih bomo njegov e-poštni naslov izbrisali iz našega sistema takoj, ko bomo nanj odgovorili in ga ne bomo uporabljali za noben drug namen.

Od otroka mlajšega od 15 let ne bomo zbirali nobenih drugih osebnih podatkov brez dovoljenja starša oziroma skrbnika. Če bomo potrebovali takšno dovoljenje, bomo pridobili vaš e-poštni naslov, da vas seznanimo s tem, kako uporabljamo podatke, in pridobimo vaše dovoljenje za zbiranje podatkov vašega otroka.

Otroka bomo prosili za podatke samo, kadar so le-ti upravičeno potrebni za otrokovo sodelovanje v spletni dejavnosti.

B. Kako uporabljate osebne informacije, ki jih zbirate?

E-poštni naslov, ki nam ga posreduje vaš otrok, uporabljamo zato, da odgovorimo na zahtevke oziroma da ga obvestimo, če je zmagal oziroma izgubil v nagradni igri, natečaju ali nagradnem žrebu, v katerem je sodeloval. Vaš e-poštni naslov bomo uporabili, da vas seznanimo s podrobnostmi o tem, kako uporabljamo osebne podatke, oziroma da pridobimo vaše dovoljenje.

C. Kako delite osebne podatke?

Osebne podatke vašega otroka lahko delimo tudi z drugimi ljudmi ali organizacijami, če je to upravičeno potrebno, in sicer v naslednjih primerih.

• Za zaščito varnosti ali integritete naših spletnih storitev.

• Za previdnostne ukrepe pred odgovornostjo.

• Če moramo informacije razkriti po zakonu ali v odgovor zahtevkom vladnih organov.

• Kadar menimo, da je deljenje informacij potrebno ali smiselno za preprečevanje fizične škode ali finančne izgube.

• V povezavi s preiskavami domnevnega ali dejanskega zločina.

Osebne podatke vašega otroka lahko posredujemo tudi prodajalcem (tistim, ki nam nudijo storitve). Te storitve lahko vključujejo gostovanje na naših straneh, nudenje tehničnih storitev, izpolnjevanje zahtev ali izpeljavo nagradnih iger, natečajev in nagradnih žrebanj. Takšnim prodajalcem ne omogočamo, da delijo podatke, ki jim jih posredujemo, razen če je to potrebno, da za nas opravljajo storitve.

D. Zahteve staršev glede zaščite otrokove zasebnosti

Lahko imate vpogled v osebne podatke, ki smo jih zbrali od vašega otroka, in jih nismo izbrisali, in lahko zahtevate, da osebne podatke izbrišemo iz naših evidenc, če tega še nismo storili. Prav tako lahko onemogočite naše nadaljnje zbiranje ali uporabo osebnih podatkov vašega otroka, četudi ste predhodno podali svoje dovoljenje. V ta namen nas kontaktirajte po telefonu, e-pošti ali navadni pošti (naše kontaktne podatke najdete spodaj).

E. Na koga se lahko obrnem, če imam vprašanja o otrokovi zasebnosti?

Starše spodbujamo, da redno spremljajo in nadzorujejo spletne dejavnosti svojih otrok. Če imate kakršnakoli vprašanja o naših praksah na področju zasebnosti otrok, nas kontaktirajte na spodnjem naslovu / e-pošti. 

5. Prijava na rojstnodnevno zabavo

Na naših spletnih straneh lahko najdete tudi obrazec za prijavo na rojstnodnevno zabavo v eni od naših restavracij. Podatke, ki nam jih posredujete na tej prijavnici, obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja z vami, in sicer izključno za namen odgovora na vaše povpraševanje, za namene komunikacije z vami v zvezi z organizacijo zabave, za pripravo in izvedbo zabave in za pridobitev vašega mnenja o naši storitvi. Te podatke hranimo še najdlje 3 dni po zaključku organizacije zabave.

6. Vaše možnosti

Če ste se strinjali od nas prejemati tržne komunikacije, lahko kasneje zavrnete sodelovanje, tako da sledite navodilom v tržnih komunikacijah, ki vam jih pošljemo. V razdelku profil v spletnih storitvah, ki jih uporabljate, lahko običajno najdete lahko tudi svoje komunikacijske preference z navodili o tem kako zavrniti sodelovanje. Prav tako imate možnost spremeniti svoje komunikacijske preference s pomočjo nastavitev vaše naprave. Sodelovanje lahko zavrnete tudi tako, da nas kontaktirate preko spodnjega naslova, telefonske številke ali e-pošte. Če zavrnete prejemanje naših tržnih komunikacij, vam bomo še vedno lahko pošiljali sporočila o vaših transakcijah, morebitnih računih, ki jih imate odprtih pri nas, ter morebitnih nagradnih igrah, natečajih ali nagradnih žrebanjih, v katerih ste se odločili sodelovati. Če zavrnete sodelovanje pri eni od oblik komuniciranja, ne pomeni, da ste zavrnili sodelovanje tudi pri drugih oblikah. Na primer, če ste zavrnili sodelovanje pri trženju po elektronski pošti, še vedno lahko prejemate tržna besedilna sporočila, če ste privolili prejemati le-ta. Torej, če prejemate komunikacije od franšize McDonald’s, potem boste morali sodelovanje zavrniti neposredno pri tej franšizi.     

Osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami za njihove neposredne tržne namene, razen če nam za to podate svoje dovoljenje. Ko vas obvestimo in se vi strinjate, bomo vaše osebne podatke delili skladno z vašimi navodili.  

Vaše podatke hranimo toliko časa, kot je potrebno za izvajanje namena v tej izjavi o zasebnosti ter za upoštevanje naše politike vodenja evidenc (razen če zakon za to predvideva daljše obdobje).  

Vi imate nadzor nad vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete preko naših spletnih storitev. Če želite kadarkoli popraviti osebne podatke, nas o tem obvestite preko spodnjega naslova, telefonske številke ali e-pošte.

7. Uporaba naših spletnih storitev in druge tehnologije 

Mi in prodajalci, ki za nas opravljajo storitve, na naših spletnih storitvah ter na drugih področjih povezanih z našim poslovanjem, kot je spletno oglaševanje, za zbiranje informacij ter za nudenje storitev ali izdelkov, ki ste jih zahtevali, morda uporabljajo piškotke, spletne svetilnike ali drugo podobno tehnologijo.  

Piškotki in druga tehnologija

»Piškotek« je majhna besedilna datoteka, ki se pošlje spletnemu brskalniku ali napravi internetnega uporabnika z namenom beleženja in/ali pridobivanja podatkov o uporabniku.   

»Spletni svetilnik« je majhen predmet ali sličica, ki se namesti na spletišče, aplikacijo ali e-pošto in se uporablja za spremljanje dejavnosti uporabnika. Včasih jih imenujemo tudi piksli ali oznake.   

Velja opozoriti:

• Piškotek vam lahko dodelimo pri uporabi naših spletnih storitev.

• Ponujamo določene značilnosti, ki so na voljo samo preko uporabe piškotkov in drugih podobnih tehnologij.

• Uporabljamo lahko začasne ali sejne (za čas trajanja vašega obiska) ter trajne ali shranjene (za določeno časovno obdobje) piškotke in drugo sledilno tehnologijo. 

• Naše spletne storitve in druga področja, povezana z našim poslovanjem, imajo lahko spletne svetilnike.

Za zbiranje podatkov v namene, opisane v tej izjavi o zasebnosti, uporabljamo piškotke, spletne svetilnike in drugo podobno tehnologijo. Prav tako lahko podatke, zbrane s pomočjo teh tehnologij, kombiniramo s podatki o vas, ki smo jih zbrali s pomočjo drugih sredstev, ki so opisani v tej izjavi o zasebnosti.

Takšne tehnologije lahko uporabljamo za:

• edinstveno prepoznavanje vas ali vaše naprave;

• da vam omogočimo dostop in uporabo naših spletnih storitev, kjer brez njih naše storitve morda ne delujejo ustrezno;

• izboljšanje naših izdelkov in storitev;

• pomoč pri spremljanju učinkovitosti delovanja (npr. promet, napake, čas nalaganja strani, priljubljene razdelke, itd.) naših spletnih storitev;  

• da vas spletna stran prepozna, ko se nanjo vrnete;

• pomoč pri prilaganju vaše izkušnje po meri;

• trženje preko ciljnega oglaševanja; in

• druge namene, ki so opisani v delu izjave o zasebnosti pod naslovom »Kako uporabljamo podatke, ki jih zbiramo.«

Na primer, določene tehnologije lahko uporabljamo zato, da ugotovimo ali ste odprli e-pošto, ali kliknili na povezavo v e-pošti, kako uporabljate strani in vsebino v naših mobilnih aplikacijah, ali če ste kliknili na spletno oglaševanje podjetja McDonald’s.  

Mi in tudi drugi (kot so naša oglaševalska omrežja) morda te tehnologije uporabljamo za zbiranje podatkov o vaših spletnih dejavnostih skozi čas ter prek spletnih strani in naprav tretjih oseb, in za nadaljnjo personifikacijo vaše izkušnje pri uporabi naših spletnih storitev.

Uporabite možnosti v vašem spletnem brskalniku, če ne želite prejemati piškotka oziroma če želite vaš brskalnik nastaviti tako, da vas obvesti, ko prejmete piškotek. Kliknite na možnost »Pomoč« v vašem brskalniku in izvedite več o tem, kako spremeniti vaše možnosti piškotkov. Če onemogočite vse piškotke, morda ne boste mogli izkoristiti vseh značilnosti, ki so na voljo na spletni strani.  

Možnost »Ne sledi« 

Nekateri novejši spletni brskalniki imajo morda opcijo »Ne sledi«, ki glavo strani »Ne sledi« prenese na spletne strani, ki jih obiščete, z informacijami, ki označujejo, da ne želite, da se vaša dejavnost spremlja. McDonald’s trenutno ne odgovarja na signale »Ne sledi«, ker še ni bil razvit enotni tehnološki standard. Še naprej pregledujemo nove tehnologije in bomo standard morda sprejeli, ko bo razvit.

Kjer so na naših spletnih storitvah na voljo video posnetki, morda ciljamo in sledimo video posnetkom, ki jih gledate. Z našim sledenjem vaših video ogledov se strinjate preko spletnih storitev oziroma družbenih medijev tretjih oseb za obdobje do dveh let ali kakor določa veljavni zakon oziroma dokler soglasja ne umaknete.

Ciljno oglaševanje 

Kadar uporabljate naše spletne storitve, lahko zbiramo (in naši prodajalci, ki za nas opravljajo storitve) podatke o vaših dejavnostih, da zagotovimo oglaševanje, ki je prilagojeno vašim interesom. 

Ker sodelujemo v oglaševalskih omrežjih, lahko določene oglase vidite na drugih spletih straneh. Oglaševalska omrežja omogočajo, da se usmerjamo na informacije, ki jih pošiljamo na osnovi vaših interesov, druge informacije povezane z vami in kontekstualna sredstva. Takšna oglaševalska omrežja sledijo vašim spletnim dejavnostim skozi čas in sicer z zbiranjem podatkov preko uporabe piškotkov, spletnih svetilnikov in strežniških dnevnikov. Oglaševalska omrežja takšne podatke uporabljajo, da vam pokažejo oglase, ki se vam morda zdijo še posebej zanimiva. Oglaševalska omrežja, v katerih sodelujemo, lahko zbirajo podatke o vaših obiskih na spletnih straneh, ki tudi morda sodelujejo v ustreznem oglaševalskem omrežju, kot so na primer strani ali oglasi, ki jih gledate, ter o tem kako uporabljate spletne strani. Takšne podatke, tako na naših spletnih storitvah kot na straneh tretjih oseb, ki sodelujejo v oglaševalskih omrežjih, uporabljamo za oglaševanje, ki je po meri prilagojeno vam, ter za ugotavljanje učinkovitosti našega trženja.  

Sodelovanje v ciljnem oglaševanju zavrnete tako, da obiščete www.aboutads.info/choices ali www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp . Če se odločite zavrniti sodelovanje, boste 

oglase še naprej prejemali, toda ne bodo prilagojeni vašim interesom.

8. Povezave na druge spletne strani in družbene medije

Naše spletne storitve morda ponujajo povezave na spletne strani, ki jih ne upravljamo sami, ampak tretje strani. Če obiščete eno od teh povezanih spletnih strani, svetujemo, da se seznanite s politiko o zasebnosti, pogoji in drugimi politikami na takšni spletni strani. Nismo odgovorni za politike in prakse tretji oseb. Vsi morebitni podatki, ki jih posredujete takšnim organizacijam, se obravnavajo v skladu z njihovo politiko zasebnosti, pogoji in drugimi politikami.

Na naših spletnih storitvah imamo lahko tudi ponudnike drugih aplikacij, orodij, gradnikov in vtičnikov, kot je gumb »Všečkaj« na Facebooku, ki prav tako morda uporabljajo avtomatizirane metode za zbiranje podatkov o tem, kako uporabljate takšne možnosti. Takšne organizacije vaše podatke uporabljajo v skladu z svojimi lastnimi politikami.  

9. Videonadzor

Več informacij o videonadzoru, ki se izvaja v restavracijah in poslovnih prostorih upravljalca se nahaja na povezavi.

10. Informacijska varnost 

Zavezani smo k izvajanju ustreznih ukrepov, ki so zasnovani tako, da poskrbijo za varstvo vaših osebnih podatkov. Naši tehnični, administrativni in fizični postopki so zasnovani tako, da osebne podatke varujejo pred naključno, nezakonito ali nepooblaščeno izgubo, dostopom, razkritjem, uporabo, spremembo ali uničenjem. Čeprav se po najboljših močeh trudimo varovati naše informacijske sisteme, za nobeno spletno stran, mobilno aplikacijo, računalniški sistem ali prenos podatkov preko interneta ali kateregakoli drugega javnega omrežja ni mogoče zagotoviti, da je 100 % zaščitena.

11. Hramba osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnjevanje namenov, opisanih v tej izjavi o zasebnosti in v skladu s politiko hrambe evidenc podjetja McDonald’s, razen če zakon dovoljuje daljši čas hrambe podatkov.  

12. Mednarodni prenosi podatkov

McDonald’s je globalna organizacija s poslovnimi procesi, strukturami vodenja in tehničnimi sistemi, ki ne poznajo meja. Zato lahko informacije o vas delimo znotraj družine McDonald’s in jih prenašamo v države, kjer poslujemo, vključno z območji izven EGS. Takšni prenosi bodo povezani z uporabami v tej izjavi o zasebnosti in v skladu z veljavno zakonodajo. 

13. Spremembe naše izjave o zasebnosti

Ta izjava o zasebnosti prične veljati z dnem, ki je naveden na začetku dokumenta. Od časa do časa lahko to izjavo o zasebnosti spremenimo. Če jo bomo spremenili, bomo revidirano različico objavili tukaj ter spremenili »datum zadnje posodobitve« (datum, s katerim izjava postane veljavna) na vrhu izjave. Svetujemo, da redno preverjate najbolj posodobljeno različico izjave.   

14. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.
Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor
www.datainfo.si
e-pošta: dpo@datainfo.si
telefon: +386 (0) 2 620 4 300

15. Kako lahko stopite v stik z nami

Če nas želite kontaktirati glede te izjave o zasebnosti, smo dosegljivi na:

ALPE-PANON d.o.o.,

Dunajska 155,

1000 Ljubljana

Kontaktirate nas lahko tudi na: mcdkontakt@si.mcd.com