Z odpadki ravnamo skrbno in odgovorno
Po slastni malici v Meku pred nami na pladnju ostane kar nekaj odpadkov. Za učinkovito recikliranje jih je potrebno natančno ločiti. To napravimo v naših sortirnicah, kjer zaposleni dosledno vsak odpadek spravijo v za to določeno vrečo ali posodo. Nekateri odpadki pa zahtevajo še posebno pozornost. Na primer embalaža, v kateri so bila čistila. Ta se hrani v posebnem košu in jo ob določenih dneh prevzame podjetje z licenco za predelavo tovrstne embalaže.
Hrana ne sodi v smeti
Vsaka restavracija se spopada s težavo odpadne hrane. Temu se ni mogoče povsem izogniti. Pomembno vlogo pri tem igra dobra organizacija procesov, zato smo temeljito preuredili kuhinje v naših restavracijah. Pomembno zmanjšanje odvržene hrane smo dosegli tudi s tem, ko smo prešli na sistem priprave hrane šele po naročilu.
Olje za biodizel
Za pripravo krompirčka in drugih ocvrtih dobrot porabimo na tisoče in tisoče litrov kakovostnega 100-odstotnega rastlinskega olja. Toda ko olje odsluži svojemu namenu v cvrtnikih, ga čaka še eno življenje. Vse odpadno olje iz naših restavracij gre naprej v predelavo v biodizel, ki kasneje poganja tovornjake našega pogodbenega distributerja Havi.