Brez kompromisov
Skrbimo za to, da vsak dan postrežemo varno in kakovostno hrano. To pomeni, da so goveji zrezki iz 100 % govedine. To pomeni, da za Egg McMuffin® vedno uporabimo sveže jajce. Da je zrezek v Filet-O-Fish® narejen iz 100 % bele ribe, pridobljene iz trajnostno upravljanega ribištva. To pomeni, da so Chicken McNuggets® v celoti narejeni iz belega piščančjega mesa in tako naprej.
Sezonsko je boljše
Da zagotovimo vedno svežo in kakovostno zelenjavo, jo skozi leto dobavljamo z različnih območij pridelave – od tam, kjer v določenem letnem času rastne razmere omogočajo njeno pridelavo. To na primer pomeni, da naša solata večinoma prihaja iz Hrvaške in Italije, saj uporabljamo le takšno, ki je zrasla zunaj, na polju in ne v pokritih steklenjakih. Skozi celo leto se oskrbujemo s slovenskimi jabolki, medtem ko nam je Luštov paradižnik na voljo le od junija do novembra, v ostalih mesecih pa več paradižnika dobimo iz Italije in tudi Španije.
Mednarodna jamstva
Da bi zagotovili skladnost s pomembnimi ekološkimi in socialnimi zahtevami, se zanašamo na uveljavljene pečate kakovosti, zlasti za surovine, ki jih kupujemo izven Evrope. Certifikat organizacije MSC (Marine Stewardhip Council) jamči, da naše ribe izvirajo iz trajnostnega ribolova. Naša kava pa ima certifikat organizacije Rainforest Alliance, ki proizvajalcem nalaga stroga pravila za ohranjanje biotske pestrosti in trajnostnega ravnanja z okoljem in naravnimi viri.
Kontrola kakovosti in varnosti v restavracijah
Naši nadzorniki na terenu redno preverjajo in ocenjujejo izpolnjevanje zahtev strogih standardov QSC (Quality, Service, Cleanliness). V obdobju enega leta vsako restavracijo obiščejo najmanj petkrat, v okviru napovedanih in tudi nenapovedanih pregledov. Štirikrat letno pa nenapovedano restavracijo obišče tudi vzorčevalec iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), izvede natančen pregled in vzame vzorce živil, brise površin in rok ter vzorce vode.
Od njive do mize
Naš sistem sledljivosti od njive do mize nam omogoča, da za vsako surovino v vsakem trenutku poznamo njeno poreklo, proizvajalca, rejca in polje, kjer je bila pridelana. Leta 1996 smo v vse restavracije med prvimi v Sloveniji uvedli HACCP sistem zagotavljanja varnosti surovin in tehnološkega postopka izdelave končnih izdelkov.
Nadzor kakovosti in varnosti pri naših dobaviteljih
Vsi naši dobavitelji morajo uspešno prestati presojo po McDonald'sovem standardu za zagotavljanje kakovosti in varnosti hrane SQMS – Supplier Quality Management System. V nekaterih primerih so sprejeti tudi lastni standardi dobavitelja, če izpolnjujejo naše zahteve.