Big Mac
Prvega je sestavil Jim Delligatti leta 1967: dva zrezka iz 100-odstotne govedine, izvirna omaka, sveža zelena solata, sir, kisle kumarice, čebula in sezamov hlebček. Pol stoletja kasneje njegov recept za Big Mac™ ostaja ... takšen. In še vedno je povsem drugačen od konkurence, ki se mu preprosto ne more približati.
Sezamov kruhek
Big Mac omaka
Goveji zrezek
Cheddar sir
Bela čebula
Kisle kumarice
Solata
Oglejte si hranljive vrednosti
26g
maščobe (37% DV)
503kcal
kalorije (25% DV)
26g
beljakovine (52% DV)
41.2g
ogljikovi hidrati (16% DV)
kj:
2109kj (25% DV)
maščobe:
26g (37% DV)
kalorije:
503kcal (25% DV)
sol:
2.2g (33% DV)
sladkor:
8.5g (9% DV)
vlaknine:
3g (12% DV)
beljakovine:
26g (52% DV)
nasičene maščobe:
9.8g (45% DV)
ogljikovi hidrati:
41.2g (16% DV)
12g
maščobe (17% DV)
232kcal
kalorije (12% DV)
12g
beljakovine (24% DV)
19g
ogljikovi hidrati (7% DV)
kj:
972kj (12% DV)
maščobe:
12g (17% DV)
kalorije:
232kcal (12% DV)
sol:
1g (17% DV)
sladkor:
3.9g (3% DV)
vlaknine:
1.4g (4% DV)
beljakovine:
12g (24% DV)
nasičene maščobe:
4.5g (20% DV)
ogljikovi hidrati:
19g (7% DV)
Količine hranilnih snovi so izražene tudi kot odstotek priporočenih vnosov (PV), v razmerju do vrednosti na porcijo.
Podatki o hranljivosti so za vsak izdelek utemeljeni na povprečnih vrednostih sestavin McDonald’sovih dobaviteljev v Evropi. Razlike v porcijah, načinih priprave in nabavljenih surovinah (tudi regionalne in sezonske razlike) lahko vplivajo na vrednosti in odstotke priporočenih vrednosti (PV) posameznega izdelka. Ob tem se občasno menjajo tudi sestavine posameznih izdelkov. Zato gre pričakovati določena odstopanja in razlike v deležih hranljivih stvari in izdelkih, kupljenih v naših restavracijah. Priporočene vrednosti (PV) za kJ so primerne za vzdrževanje in ne za zniževanje telesne mase. Če želite znižati svojo telesno maso, vam svetujemo, da se o tem pogovorite s kvalificiranim strokovnjakom (zdravnikom, nutricionistom, dietetikom).
mleko
gorčica
sezam
jajca
žita (pšenica)