Legende vedno zadenejo

Najboljše stvari so preproste. V bližnjem Meku prevzameš vrečko dobrot in z družbo ali sam/-a poiščeš idealno mesto za piknik. Na koncu le še pobereš smeti in jih  odvržeš v bližnji koš. Logično, a ne? Škoda le, da nekateri koša ne znajo ali ne zmorejo zadeti. Bodi zgled in smeti vedno odvrzi v koš. 

Mcd 750p Smeti

V McDonald'su ločujemo do papirčka in slamice natančno

Se kdaj vprašaš, kam gredo odpadki s tvojega pladnja v naši restavraciji? Zakaj ti ne omogočimo, da jih sortiraš? Ne, ne gre vse v isti koš! Stvar je namreč taka, da je naš načrt ravnanja z odpadki zelo podrobno določen in le sami lahko zagotovimo dovolj natančno sortiranje. Do vsake slamice in papirčka natančno.

Img Big Okolje Mi
 

»Zelena patrola« na delu vsak dan

Na splošno v naši družbi vlada precej visoko zavedanje in odgovornost do odlaganja odpadkov. Žal pa se še vedno najdejo takšni, ki malomarno ali celo nesramno odvržejo svoje odpadke kjerkoli. Zaradi teh smo uvedli zelene patrole. To so naši zaposleni, ki v skupinah po trije opravljajo obhode v okolici restavracij, da poberejo nemarno odvrženo embalažo naših izdelkov.

Img Trash Patrol
 

Mala sprememba zate, velika za okolje

Umikamo plastične slamice in plastični pribor in jih nadomeščamo s papirnatimi slamicami in lesenim priborom. Če te bo mogoče kdaj razjezila razmočena papirnata slamica, ki je bila predolgo v tvojem kozarcu, pomisli, da je prav to fantastično – ker papirnate slamice razpadejo, za njimi v okolju ne ostane čisto nič. Sicer pa so naše papirnate slamice zdaj že zelo izboljšane in zdržijo tudi daljše uživaško srebanje osvežilnega napitka.

Img Slamice
 

Namesto plastike papir in les

V McDonald'su smo zelo pozorni na to, iz česa je izdelana embalaža za naše izdelke. Več kot  90 % embalaže je izdelane iz papirja, kartona ali recikliranega materiala. Pri različnih papirnatih vrečkah smo pozorni tudi na to, da je papir manj potiskan in ni lakiran, saj tudi to pomaga pri zmanjševanju našega okoljskega odtisa.

Img Papir Les
 

Podpiramo evropsko direktivo

Evropska unija je za leto 2021 uzakonila umik nekaterih izdelkov iz plastike za enkratno uporabo. Plastični izdelki, ki smo jih v preteklosti jemali za samoumevne, se tako že umikajo iz našega vsakdanjika. Poslavljajo se plastične vatirane palčke, plastični pribor, krožniki, slamice in posode za hrano iz ekspandiranega polistirena, ki jih takoj po uporabi zavržemo. V McDonald'su pozdravljamo takšno odločitev in verjamemo, da jo podpiraš tudi tudi ti.

Img Evropska Direktiva
 

Odpadno olje postane gorivo

Pri svojem delu porabimo zelo velike količine kakovostnega 100-odstotno rastlinskega olja. Da je tvoj krompirček vedno popolnega okusa in hrustljav, olje pogosto zamenjamo. A brez skrbi, rabljeno olje gre v predelavo in postane biodizel. Morda si tudi ti v tank svojega avtomobila že natočili gorivo, v katerem so se nekoč prej ocvrli hrustljavi krompirček, piščančji nagci ali paniran piščančji zrezek.

Img Gorivo
 

Pomagali smo zasaditi drevored

V McDonald'su spodbujamo družbeno in okoljsko odgovornost, zavedamo pa se tudi, kako zelo pomembno je sodelovanje z lokalnim okoljem. V Kranju smo v 2021 z donacijo podprli postavitev dodatnih košev za odpadke v bližini naše restavracije, zdaj pa smo v sodelovanju z Mestno občino Kranj pomagali še pri zasaditvi drevoreda. Z donacijo sadik smo poskrbeli, da bo čez nekaj let delež zelenih površin v mestu še večji.

Zasajanjedreves Kranj 592x592px
 

Brez odlične ekipe Mek ne bi bil Mek

Našo druščino v Sloveniji sestavlja več kot 1000 ljudi, med katerimi najdeš dijake, upokojence in vse vmes. Tu najdeš dobro družbo, plačilo in možnost napredovanja. Tudi nekateri vodilni menedžerji v upravi slovenskega McDonald’sa so svojo kariero začeli v kuhinjah naših restavracij. Edina pot je navzgor, zato postani del McDonald’s ekipe.

Preberi več
Yellow pattern
Img Hero Zaposlitev